Om å fylle år

Noen ganger lurer jeg på hva å fylle år egentlig betyr. Det kan jo være at man fyller på år til de som allerede har vært. Men, man fyller jo på bare ett og ett, og da blir det vel ikke helt riktig å si at man fyller på år, for er ikke det flertall? I mitt hode høres det mer riktig ut med "å fylle et år", selv om noen da kanskje leser det som om man fyller ett/ 1 år, fordi det er veldig rart hvis man kan fylle på flere år samtidig.
Særlig når man har mer enn nok med å fylle ett år av gangen. Og hvis man skal fylle flere av gangen, så må man jo nesten hoppe over noen feiringer, og det er rett og slett ikke et alternativ.

Å fylle år.
Hurra for deg, som fyller ditt år, - er teksten i sangen. Og da betyr fyller kanskje noe annet. Det høres ut som om man fyller ut et år, men da er det jo rart at man ikke synger "Hurra for deg, som har fylt opp ditt år...", for det ville vel stemt litt mer? For nå har jeg fylt ut 39 år. 39 hele år er gått siden jeg ble født, visstnok en vakker høstdag. Og det får meg over til noe annet. Jeg er i mitt siste år i trettiåra. Tenke seg til... og det gjør jeg jo. Jammen rart å tenke på. Jeg synes ikke det virker så lenge siden jeg feiret, eller fylte, da, 30 år. Ikke minst, 29. Noen mener visst, forresten, at man bør stanse tellingen ved 29, men jeg er ikke så sikker på det. Er det ikke bra å ha fått et år til? Jeg tror jeg har skrevet om det før. Nå har jeg fått 39 år, og jeg håper virkelig jeg får 40.

40. Det er et fint tall det. Jeg gruer meg ikke i det hele tatt, jeg. Men, nå for øyeblikket, i dag, da skal jeg bare nyte å være 39. Det er også et fint tall. Trettini. Det er et tall som kan sies med et smil. Jeg fyller år i dag, og jeg synes ikke det er så verst, jeg. Jeg elsker det, faktisk. Det er bare fint å fylle/ ha fylt et år, når man får mange gode hilsner, klemmer, blomster, og smil, på telefon, sms, og fjesboka. Det er bare fint, når man kjenner at det er så mange man er glad i, bryr seg om, og gleder seg for. Å fylle år gjør jeg gjerne igjen og igjen. Fyll opp mitt tomme krus! Fyll opp på toppen av alle mine år! Fyll opp der det er plass! Det er masse plass igjen for år i livet mitt. Måtte de fortsette å komme lenge, lenge.

Jeg har fylt år, og jeg fyller år samtidig, for å være sikker.

Må jo vise meg i finstasen når jeg fyller år.

Én kommentar

Annie Jordal

04.10.2012 kl.12:33

Både du og finstasen tar seg særdeles godt ut :-)

Skriv en ny kommentar

hits