Om operaen - fotos

Noen ganger tenker jeg på hva opera betyr for meg. "Kvæl den katta!" - er det første som faller meg inn. Men, Sissel Kyrkjebø sang inn "Mio babbino caro" for mange år siden, og den likte jeg, og det er jo opera. Så da liker jeg vel opera litt, - innimellom. Når det er rolig, og ikke varer altfor lenge. Men, så har jeg aldri sett et helt operastykke i levende live. Noen sier at man kommer til å elske opera etter å ha sett og hørt en forestilling. At man blir forelsket, liksom, fordi det er så følsomt, vakkert, spennende, dramatisk, og fullt av lidenskap.

Jeg tror nesten jeg elsker operabygningen, jeg. Den er alt det der. Følsom, vakker, spennende, dramatisk, og lidenskapelig. Og det er så mange detaljer som er utrolig flotte å se på. Jeg legger meg på gulvet i foajeen, stiller meg helt inntil veggen andre steder, og setter meg på huk for å se alt fra et annet perspektiv. Folk stirrer på meg, men det blåser jeg i. De synes kanskje det er vanvittig at en som går rundt med et lite kompaktkamera skal sitte å ta så grundige bilder overalt. Men, operaen er like mye laget for å oppdages som å nytes. Den er like mye til for å glede synet, som å glede øret og gi den ultimate sangopplevelsen. Mens jeg sitter på skråplanet ute og titter på dette store, hvite skrå taket, og glassvinduene som rager videre oppover, begynner tårene å trille. Det er så mektig, og jeg føler meg så liten. Så utrolig liten.

Når jeg går over den lille, hvite broa fra operaen, innser jeg at jeg har følt nesten alt de sier man kan føle når man ser en hel operaforestilling, om man lever seg inn i historien: Glede, opprømthet, spenning, tristhet, sinne, melankoli, og ren sorg. Når jeg lever meg så inn i operaen, hvordan kan jeg ikke elske opera? Nå fikk jeg veldig lyst til å se, lytte, og nyte...


Alle fotos er tatt med Canon Ixus 500 HS.

3 kommentarer

Annie Jordal

14.09.2012 kl.23:24

Flotte betraktninger og bilder !

Elisabeth fra MI

16.09.2012 kl.22:09

Vil du vise meg operaen en gang? Har tenkt så mye på deg i det siste og vips der fant jeg deg og operaen og bloggen din.

Mona på Mora

17.09.2012 kl.23:06

Elisabeth fra MI: Åh, så fantastisk! Har tenkt på deg også! Prøvde å finne deg på fjesboka, og greier, uten hell. Nå ble jeg glad! Tusen takk for at du skrev til meg!

Skriv en ny kommentar

hits