Om å komme til dekket bord

Det er noe alle ønsker innimellom. Å komme til dekket bord.
Da er bordet dekket, etter alle kunstens regler, eller kanskje ikke i det hele tatt etter kunstens regler, - tingene kan være plassert tilfeldig rundt på bordet.. Men, uansett er det dekket, og maten er klar. Eller, det er den kanskje ikke, men det blir forhåpentligvis laget, mens man sitter ved det dekkede bordet, for hva er vel et dekket bord uten mat og drikke? Drikke kan man for øvrig få med en gang, mens man venter på maten som antagelig blir laget i dette øyeblikket.

Maten bør kanskje være ferdig, for ellers er det jo ikke et fullverdig dekket bord. Ved enda nærmere ettertanke, og det hender det jo at man gjør, - tenker litt etterpå, altså, så kan det jo også være at man kommer til noe som er klart. Og det er mulig at når man kommer til noe som er klart, så er det ikke ferdig, men tilrettelagt for at det skal bli ferdig, noe som jo er litt annerledes.  

Når man kommer til dekket bord, er det svært uhøflig å forandre på bordekkingen. Det er uheldig å bli tatt i gjerningsøyeblikket, da dette kan føre til en snurt fornærmede. Særlig når man kommer til bord som er dekket med omhu og nøyaktighet. Når noen velger å dekke et bord, er det fordi de har en plan med hvordan ting skal se ut, hvor folk skal sitte, og kanskje også på hva man har på seg. Man kan lede samtalen mot ønskede emner, og beholde den gode stemningen. Det er også meget viktig å smile til verten eller vertinnen, løfte glasset, og nikke høflig til takk for at man fikk komme til dekket bord.

Å komme til dekket bord hører ikke til hverdagsopplevelsene, derfor skal man ta godt vare på de øyeblikkene man får. Kanskje skulle det vært sånn, at man skulle dekket bordet hver dag, gjøre klart, legge til rette, slik at enhver stund rundt bordet ble hyggelig og stemningsfull. Men, på den annen side. Man kan bli litt misledet av å komme til dekket bord hver gang. Og kanskje ville man ikke sette like stor pris på det dekkede bordet, om det var av hverdagskost.

Et veldig godt eksempel på et veldekket bord.
Velbekomme!

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits