Om klokskap

Om noen er litt, middels, eller meget klok, bør han eller hun ha et stort skap å ha klokheten i. Det er dette skapet som kalles klokskap.
 Å være klok kan virke som litt av et ansvar, men jeg lurer på om man kan si at å være klok, er at man kan ta i bruk erfaringene man har, å lage nye erfaringer, som kanskje kan ha fordel av de tidligere erfaringene, slik at de nye erfaringene ikke gjentar tidligere erfaringer som ikke var så bra, fordi man ikke hadde verken tidligere erfaring, eller klokskap til å lagre dem i, som man kan ta fram når de nye erfaringene kommer.

Noen blir mer og mer kloke ettersom årene går, mens andre blir veldig kloke på kort tid. Uansett krever klokheten plass. Da trenger man et skap slik at man kan lagre erfaringene i det. Det kan være lurt å ha alt sammen i et arkivskap, slik at man kan sortere all klokheten. Man kan sortere klokheten med ord fra a til å, eller under datoer. Men, det er ikke alltid man husker når ting er skjedd, så kanskje er det lurere å lagre dem under temaer, som man deretter arkiverer alfabetisk i et arkivskap. Temaer har jeg mest tro på. Og hvis man har erfart temaet flere ganger, kan man sortere dem under undertemaer. Hvis man mot formodning er så uheldig, at man erfarer noe for tredje gang, på en litt annen måte, enn de to tidligere erfaringene, så kan man sortere det under underundertemaer.
Helt enkelt, og meget oversiktlig.

Da er det bare å finne ut hvor klokskapet skal stå.

 

 

 

4 kommentarer

Annie Jordal

09.08.2012 kl.19:39

En smule humor å spore her ! Artig tema :-)

11.08.2012 kl.00:02

Bra!

11.08.2012 kl.00:04

... og det var det Yngve som skrev

Mona på Mora

15.08.2012 kl.19:23

Yngve: Tusen takk, Yngve!
Annie: Ja, noen ganger er det litt humor og ironi. Noen ganger. He he.

Skriv en ny kommentar

hits