Strandliv - et fenomen

Fenomenet oppstår hvert år når solen kommer fram og gradestokken runder tjue grader, i tidsrommet mellom mai og oktober. Menn finner fram solhatten, kvinner tar sommerkjolen på, og unger smiler fra øre til øre. Folk drar mann av huse, noe som fører til at byene blir tømt, gatene blir tomme for biler, og lekeapparatene i parken står forlatt. Om solen er mye framme, og dagene lange og blå, kan butikker gå konkurs, og byer gå i stå.

Og hvor drar folket? Folket drar til strendene. Eller for å si det på en annen måte: De er på stranden. Stranden er et sted der folk samles i minimalt med klær. Det er faktisk hele poenget med å være på stranden. Å ha minst mulig på seg. Det er helt utrolig hvor mye folk betaler for minimalt med klær. Jo mindre klærne er, desto mer koster de, alt ettersom hvilket merke det er. Man kan så klart kjøpe billigere småklær i kjedebutikker, men da kan man risikere at man har på seg det samme som sidemannen, eller sidekvinnen, som ligger ved siden av på sin smekre, blomstrete solseng med ramme av aluminium. Det bør man unngå, da litt av vitsen med å være på stranden, er å vise fram sine små klær.

Mens man er på stranden, blir man gjerne sulten. Da går man til et lite hus som man kaller strandkiosk og kjøper is. Det går tonnevis med is i løpet av en sesong med mye sol. Jo mer sol, jo mer is blir spist. På dager da sola er gjemt bak skyer, eller regnet øser ned, hender det at strandkiosken har stengt. Da får ikke folk kjøpt is enda de er på stranden, noe som er fryktelig forvirrende særlig for barn, som ofte setter i å gråte.

På stranden er solen mye sterkere enn hjemme. Da trenger man solkrem. Solkrem bør kjøpes på forhånd, for det er ikke alle strandkiosker som har dette til salgs. Solkrem er en klebrig, hvit masse, som smøres på hele kroppen, for å beskytte mot de sterke solstrålene, da disse kan gjøre huden svært rød og sår. Det er ikke å anbefale å tilbringe en hel dag på stranden uten solkrem. Det vil antagelig føre til en dårlig natts søvn, og skuldre som ikke tåler berøring de neste dagene. Deretter kan man oppleve at huden flasser av. Dette er meget ubehagelig, og kan igjen føre til skjemmende flekker, som kan forstyrre utseendet til de små klærne, noe man for all del bør unngå. Solkrem kan man få kjøpt i forskjellige faktorer, alt ettersom hvor mye man har vært i solen før.
Det er en gyllen huskeregel at jo blekere hud, jo høyere faktor trenger man.

Om sola er het og dagen ekstra blå, kan det være en idé å ta en tur ut i vannet, for å unngå heteslag.  Noen folk går bare akkurat langt nok ut til at bena blir fuktige, mens andre gladelig går helt ut for å avkjøle stoffet på sine små klær. De små klærne er nemlig svært ømfintlige, og tåler ikke så mye varme. Noen få folk lar være å bade bare fordi de ikke har lyst, og de må dermed kjøpe små klær oftere, siden de tilsynelatende blir fortere ødelagt. De sistnevnte blir kalt spradebasser og badepiker.

Som konklusjon kan man si at sol, små klær, is, solkrem, og sprading, hører sammen. Om disse fem tingene er til stede er sannsynligheten for at fenomenet strandliv er oppstått.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits