Om oppstart og gjenstart

Når man skal starte opp med noe, så må man planlegge, tror jeg. Eller kan man bare starte opp med noe sånn helt fra skratsj ? kan man skrive skratsj, for ordlista mi har ikke det ordet. Pytt, dere skjønner hva jeg mener. Men, i hvert fall fra skratsj, fra bunn av, uten å ha planlagt noe, uten så mye som å ha skrevet ned en tøddel. Hva er egentlig en tøddel? Jo, det er de dobbeltprikkene som man blant annet bruker i Grünerløkka. Men, siden man uansett bruker tødler sjeldent, tross alt, i det norske språk, så er det jo ikke så rart at man ikke en gang har skrevet ned en tøddel, bare så det er sagt.

Når man skal starte opp, ta en oppstart, starte en oppstart, begynne en oppstart, eller hva det nå heter, så må man jo ha noe å stå på, tenker jeg. Og hva skjer om man ikke har det? Det lurer jeg på. Siden det skal gå opp ? som i oppover, tenker jeg, så må man jo ha noe stødig under. Under beina, altså, Så hvis man står på noe ustødig, en krakk, en gammel vaklevoren krakk, for å være mer spesifikk, så ligger man litt tynt an i oppstarten.

Men, kanskje er det annerledes om man planlegger oppstarten. For da legger man kanskje grunnlaget selv, og velger hva man vil stå på med litt mer overveielse. Og om man har tid, så velger man jo ikke en vaklevoren krakk, men velger jordbakken, bakken, gulvet, gjerne et tregulv, som virker varmt under føttene, eller i hvert fall et veldig stort og stødig bord, eller kanskje et tak, et flatt tak, da, så klart, siden skråtak har en evne til å være nettopp det, - skrått. Og når man planlegger en oppstart så vet man jo dessuten hva den første delen skal være. Men, det vet ikke jeg.

Gjenstart, derimot vet jeg lite om. Når jeg hører ordet, tenker jeg at det er å begynne litt på nytt, samtidig som man går videre fra noe. Tennpluggen har løsna, så jeg setter den på igjen, og prøver en gjenstart, - og om jeg er heldig, så starter bilen. Man reparerer noe, i stedet for å starte på nytt, starte noe nytt, eller gjøre en oppstart. Det føler jeg gjenstart er.

Så hva skal jeg gjøre? En oppstart, eller en gjenstart?Men akkurat nå orker jeg ikke tanken på noen som helst start.
Må bli ferdig med slutten først.

 

2 kommentarer

Mette Sjaaeng

25.04.2012 kl.00:03

Kan det være slik at den beste slutten blir av starten på et skråtak? Uten den trygge grunnen har man ingen forventninger, uten forventninger kan tankene være frie. Helt til vi skriver de ned. Da er de fanget. Planlegging, forventning og den trygge grunnen gir ikke mulighet for ekte fantasi og plutselige overraskelser. Kanskje . ... :0)

Mona på Mora

25.04.2012 kl.08:23

Mette Sjaaeng: Liker tanken, og ja, det er derfor jeg skriver - for at gode ting skal komme fra gode folk som deg. Kanskje får man rennafart til å starte opp - gjenstarte fra et skråtak. :)

Skriv en ny kommentar

hits