Om å reise

Definisjon av reise

Substantiv: Tur, utflukt

Verb: Sette opp, sette i gang, initiere, bevege seg til stående posisjon, bryte opp, dra,
være på reise, ferdes.

Folk flest liker å reise. Jeg er et sånt folk.

Jeg liker å reise. Har gjort det lenge, så lenge jeg kan huske. Jeg var nok ikke så glad i å kjøre bil så langt, da jeg var litt mindre enn jeg er i dag, men jeg likte jo å være på tur. Tror jeg.

Jeg kan ikke få nok av å reise, egentlig. Ikke for det, jeg er meget glad i å være hjemme også, pusle, rusle, kosepose, og slappe av, - men det er utrolig deilig å reise.
Eller å være på reise, da, som man også kan si.

På en reise tar man bare med seg det man kan få med seg i en koffert. Det er den første fordelen. Man tar bare med seg det man må ha, dit man skal. Og, om man mangler noe, så bare kjøper man det. Det er en del av reisen for meg. Å ha minst mulig i kofferten når jeg drar, og å ha full koffert på vei hjem. Det gjør reisen perfekt.

I løpet av en reise gjør man alt det reise dreier seg om, uansett om det er substantiv eller verb. Man er på tur, drar på utflukter, setter opp en dagsplan, kanskje, setter i gang en samtale om hva man skal finne på, initierer en debatt om man er uenig i hva man skal finne på, man beveger seg fra sittende til stående, fordi man ikke klarer å sitte stille, men må ut på utflukt, man bryter opp sine gamle rutiner, drar sin vei, og er på reise, der folk kan ferdes.

Jeg drømmer om å reise med tog gjennom Asia, om hest og vognferie i Irland, om landsbygdferie i England, om å ligge i en hengekøye på Bahamas, om å bo lenge ved en innsjø i Italia, om å ri lange turer på New Zealand, eller Australia, om å klatre i et Redwood tre i Canada, og om å kjenne duften av lavendel mens jeg går på en evigblå åker i Frankrike.

Å reise er å legge noe bak seg, for å komme frem til noe annet, om enn bare for en kort stund.
Noen ganger kan en reise hjelpe en til å få avstand, komme seg vekk fra, og til å legge ting bak seg både fysisk og psykisk.

Å reise alene kan være en god ting, fordi man bestemmer bare over seg selv, og bestemmer eget tempo. Men å reise sammen med noen, noen man kan dele inntrykkene med, snakke om inntrykkene med, ta dem inn, bearbeide dem med blikk og ord, ta bilder av dem, og vise dem for hverandre etterpå, - det er mye bedre. Synes jeg.

Men, å reise alene, er bedre enn å ikke reise i det hele tatt.

Så jeg skal nok reise, - mange ganger. Alene.
På tur. På utflukt. Fra sittende til stående, drar jeg min vei når jeg føler for det. Fordi jeg kan.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 kommentarer

Smiley

30.mar.2012 kl.15:58

Så flink du er til å skrive :) Også har du så mange fine drømmer om å reise !

Håper du en gang får dra til de stedene du drømmer om å reise til og utføre alt du drømmer om å gjøre ;)

Annie Jordal

30.mar.2012 kl.16:10

Skulle gjerne vært på reise med deg til de lavendelmarkene i Provence.....................

Mona på Mora

30.mar.2012 kl.21:40

Annie Jordal: Hvem vet, - kanskje pakker vi hver vår halvfulle koffert, og tar oss en tur nedover sammen, du og jeg...

Skriv en ny kommentar

hits