Om trapper - igjen

Trapper går opp og de går ned. Og, det er i grunn ganske rart, for trapper står jo stille.
Ja, hvis det ikke er rulletrapper da, for de rører jo på seg. Og det rare med rulletrapper, er at de rører seg samtidig som de står stille. Og selv om de rører seg, står du stille når du står i en. Det er jammen rart det også.
Men, altså, trapper går opp og, eller ned.
Den trappa jeg har nevnt i tidligere er nok en blanding av vanlig trapp og rulletrapp, for da jeg trodde jeg hadde kommet meg et stykke oppover, så var jeg plutselig nesten på bunnen igjen. Jaggu hadde ikke trappa rullet nedover, i stedet for oppover, og da tenker jeg; øy, du vaktmester i denne verden, som er ansvarlig for vedlikehold av trappa, - hvordan kan en trapp som er enveiskjørt oppover plutselig gå nedover? Det lurer jeg på.

Det skjedde mens jeg nøt solen en vakker vinterdag. Jeg satt stille på et trappetrinn, og tenkte at nå går det jaggu mot vår, kjente varmen bre seg over ansiktet mitt som et kjærlig strøk fra en gammel venn.
Da jeg åpnet øynene, satt jeg brått med begge beina plantet på bakken. Bakken! Vet du hvor lenge jeg har gått oppover, egentlig? I månedsvis, ja, i årevis, egentlig! Og plutselig var jeg nede igjen, uten forvarsel!
Hva kan man gjøre? Jeg vet ikke jeg. En eller annen forunderlig stemme i hodet, en litt pipende, lys stemme, sier at jeg må begynne å gå oppover igjen, men herlighet, det makter jeg ikke nå.

Det får vente. Jeg blir her nede ved bakken, jeg. Kanskje det blir lettere å gå oppover når jeg har fått kontakt med landjorda igjen, for når jeg snur meg og ser oppover trappa, er det en bratt trapp med smale trinn.
Skulle ønske det var en rulletrapp, jeg. Som gikk oppover. Bare oppover. Som vaktmesteren ikke kunne stille andre veien. Men, før jeg tar sjansen på at det er en trapp som ikke kan gjøres til en nedovergående rulletrapp, så blir jeg her nede. Tror jaggu jeg henter et pledd, og setter meg rett på bakken, i stedet for å sitte på det smale trinnet.

Så kan trapp være trapp, og vaktmester være gledesdreper.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits