Om å liste seg rundt

Det er ikke bare en måte man kan liste seg rundt på.

Man kan liste seg rundt hjørner på i hvert fall to måter.
Man kan leke titten på hjørnet, og da må man jo innimellom liste seg, - så vidt jeg vet, for å ikke bli tatt i å gå rundt huset. Når man lister seg, er det nemlig lettere å stanse, og det er lettere å høre skrittene til den som kommer mot deg. Og hus har som oftest minst fire hjørner å liste seg rundt, hvis det da ikke har en påbygget gang, glassveranda, en terasse, eller noe annet som forstyrrer firkanten.

Den andre måten man kan liste seg rundt hjørnet på, er å legge lister langs gulv eller tak. Da møter man jo hjørner, og da må man liste seg rundt hjørnet, - alle hjørnene. Da lister man seg rundt hjørnene mens man står på knærne, eller står i en stige. Og så må man bruke en sag, for ellers kommer man seg ikke rundt hjørnet. Men, da er det noe jeg lurer på, og det er egentlig hva det heter, når hjørnet er innovervendt. Da kan det vel ikke hete å liste seg rundt hjørnet? Da blir det vel heller at man lister seg på innsiden av, eller innenfor, hjørnet, da.

Man kan liste seg rundt på sokkelesten, for sokkelesten lager ikke så mye lyd. Men,denne sokkelesten må være ganske så fin, og kanskje liten, for den lager ikke lyd selv om store, tykke mennesker lister seg på den.
Jeg har ofte hørt ordtaket/ uttrykket; skomaker, bli ved din lest, og er ikke lesten den dingsen av jern eller tre, som man fester skoa på, for å forme skoa, og banke på såler?
I så fall, hvordan kan en sokkelest være så myk og lett, at den ikke lager lyd?
Det lurer jeg på.

Jeg vet jo at sko veier mer enn sokker, det er ikke det, men likevel. Man skulle jo tro at man trengte en lest av jern eller tre for at sokken skal få form også, hvis man for eksempel vil lage tøffelsokk, en litt stiv sokk, eller en sokk av gips. Bare for å nevne noen forslag.

Det er ikke bare rundt man kan liste seg. Røverne i Kardemommeby, de lister seg på tå. Og ikke bare det, de lister seg så stilt på tå. Men, det er vel ikke så rart at de lister seg så stilt, for hvis de hadde listet seg så høylydt, så hadde det jo ikke vært listing!
Når det gjelder det, så tenker jeg som så, at det var Thorbjørn Egner som trengte en stavelse ekstra i sangen, og la til nettopp "stilt". Men, i hvert fall lister de seg rundt, selv om de kanskje ikke er så flinke til å være røvere.

Jeg lister meg ofte rundt. Både bokstavelig, og mentalt.
Nå for tida, prøver å jeg å være så stille som mulig. Jeg lister meg rundt, og prøver å lytte til lydene, så jeg kan gjemme meg, om de kommer for nære. Det er godt å liste seg rundt innimellom.

Det er noe som heter å gå stille i dørene, men jeg vet ikke om det har noe å gjøre med å liste seg rundt å gjøre, så det kan jeg ta en annen gang.
Nå skal jeg se på min gule tebladubåt gjøre jobben sin i glasset, før jeg skal nyte min chai vanillate med honning og laktosefri melk.2 kommentarer

a4liv

08.feb.2012 kl.21:39

Men du, hvor kommer listig inn i dette her tro? Har det noe med listing å gjøre?

For øvrig så er listing det verste jeg vet, når det er den snekker-varianten. Det blir alltid små gliper der det helst ikke skulle vært noen, særlig rundt eller inni hjørner. Uff.

Mona på Mora

09.feb.2012 kl.22:13

a4liv: Hm. Ja, det må jeg tenke litt på... Kanskje det.

Hi hi. Akrylfuge, det er tingen!

Skriv en ny kommentar

hits