Om luft

Lufta er for alle, sies det.
Man puster inn luft, man er ute i friluft, man lufter bikkja, man trenger luft under vingene, og man lufter ideer.
Å lufte ideer er kanskje det rareste, men, jeg skjønner jo at det betyr noe sånt som at man slipper ideene ut i lufta, at man sier dem høyt. For, om man bare skriver ned en ide, så er den vel neppe luftet, eller?
Jeg lufter ideer ganske ofte, synes jeg. Men, noen ideer stenger jeg inne i bur, holder dem inne, gjemmer dem i bokser, eller skriver dem ned i en hemmelig bok, som jeg gjemmer inne i et skap, og da er ikke ideen i nærheten av luft engang. Mulig det er en dårlig plass å ha ideer. Ideer i seg selv, er jo en bra ting å lufte, uansett.
Det finnes kanskje dårlige ideer, men er ideen dårlig før den er prøvd ut til noe annet enn en ide? Det lurer jeg på. En ide i seg selv er jo en ny tanke, og nye tanker er jo i seg selv en god ting, eller?
En ide kan bli til en handling av et eller annet slag, et produkt, eller et eller annet videre fra en ide, i hvert fall. Så når ideen er sluppet ut i lufta, er den kanskje allerede aktiv, på en måte?

Og der var jeg tilbake til det jeg skulle snakke om. Luft.
Noen ganger føler jeg at jeg trenger luft. Luft til å gjemme meg i, luft til å bare være meg, luft til å finne ut av ting, luft til å puste i, luft til å sove i, luft til å drømme om steder man aldri kommer. Luftdrømmer? Kanskje. Men, svever ikke drømmer gjennom luft? Kanskje på luftputer?
Luftputer.
Det er et fint ord.

Jeg ønsker meg en luftpute som jeg kan ha under hodet, når jeg trenger luft til å være.


                                                   To gode venner, og mor og datter. Idyll i fri stueluft.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits