Om korps

Korps - et veldig rart ord. Korps. Bare smak på det. Kååårrrpssssss.

Først får jeg liksom følelsen av at det handler om en kråke. Eller en korp, altså en ravn, men det gjør det jo ikke. Så jeg tenker videre, og tenker på corps, som i kropp, og da er jeg kanskje nærmere, selv om det i filmer på engelsk/ amerikansk blir brukt om et dødt menneske. Men, et korps er jo ikke akkurat dødt.
Et korps er mange mennesker som er samlet på et sted, og som ofte beveger seg i samme retning, - som når de marsjerer, for eksempel, og siden de beveger seg som en person, så kan man si at de er en kropp.
En kropp kommer marsjerende...

En kropp er satt sammen av mange ting, som danner en helhet; et menneske. Så da er vel korps en helhetlig greie, da. Det stemmer i hvert fall med det jeg tenker, tror jeg. En hel gjeng som spiller hvert sitt instrument, for eksempel, med hver sin tone, og hver sin stemme, er jo mange forskjellige ting, men alt passer sammen i en helhet, og skaper en vakker melodi. Det er jo strålende vakkert i seg selv! Og for at melodien skal bli vakker, så må alle være seg selv!
Korps - kropp - menneske - melodi!

Det er fire, fine ting, det, på en gang!
Åh, for en vidunderlig verden.

 En liten hilsen til Rena skolekorps, som feirer 60 årsjubileum i år. Hipp hipp for dere!

 

Én kommentar

Elin

21.okt.2011 kl.16:00

Søte Mona :)

Skriv en ny kommentar

Mona på Mora

Mona på Mora

38, Åmot

Du finner meg i skogen, blant lyng og store trær. Jeg elsker ord, og prøver å sette de etter hverandre så godt jeg kan, for å uttrykke det jeg tenker om ting og tang i livet og alt det der.

Kategorier

Arkiv

hits