Om festlige anledninger

I helga var jeg på en festlig anledning.
Og, som så mange ganger før, så tenker jeg litt.

Festlig?
Fest er jo en god ting. Det er lett og ledig, og morsomt. ? Lig er noe som beskriver festen. Festen er festlig. Fester kan jo som kjent også være ufattelig kjedelige, eller utrolig langdryge, og innimellom er fester helt bånn i bøtta. Nå vet jeg ikke helt hva som er så kjipt med bånn i bøtta, for om det er bånn i bøtta, så er jo bøtta tett, og det skal den jo være, ikke sant? I hvert fall, så kan fester være bånn i bøtta, eller helt på jordet. Nå elsker jeg å gå på jordet, så jeg skjønner ikke helt hva som er så ille med å være på jordet heller, men sånn er det nå bare. En festlig fest kan jo bare bety at festen er bra, på en litt sånn gammelmodig måte, siden ordet festlig sjelden blir brukt av folk på min alder. Men, om jeg begynner å bruke ordet oftere, så kanskje det blir mer festlig også?
Et festlig ord. Artig.

Anledning...
En anledning blir ofte misforstått som en unnskyldning, noe jeg er helt i mot. Jeg har ingen anledning til å komme til?, det finnes ingen anledning for å imøtekomme?, jeg har dessverre ikke anledning til?
Jeg er for at anledning skal brukes mer til gode ting. En festlig anledning kommer sjelden alene. En god anledning til å si gode ting. En fin anledning til å skryte?

Livet er en anledning, og livet er en god ting, og da er anledning en god ting, vel? Og gode anledninger skal man feire, uansett dag, uansett år, uansett hvor mange ganger.
Det kan aldri bli for mange gode anledninger.
Man må gripe dem. Feire dem. Ta vare på dem. Hilse dem velkommen.
En festlig anledning er der for å minne oss på, at alt er en festlig anledning, om man ønsker det.


Mamma Milli Marvel og datteren Diva Domino har sett en god anledning, til å sove
mykt og godt i lenestolen, noe de benytter seg av, flinke jentene våre.

Så benytter jeg anledningen til å takke to som er veldig flinke til å ta vare på, og å skape, festlige anledninger: Henrik og Synne, dere er fantastiske!

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mona på Mora

Mona på Mora

37, Åmot

Du finner meg i skogen, blant lyng og store trær. Jeg elsker ord, og prøver å sette de etter hverandre så godt jeg kan, for å uttrykke det jeg tenker om ting og tang i livet og alt det der.

Kategorier

Arkiv

hits