Ibsens ripsbusker og andre vaniljestenger

Vi har hagen full av rips.
Femten busker, faktisk. Fulle av rips. Store rips. Søte rips, på en suraktig måte.
Og i år så er planen å lage masse ripssaft. Og jeg er i gang.
Kjøpte en saftkoker på loppis, og jaggu virker den au. Og ripssafta ble god, den. På en søtsuraktig måte, siden jeg var litt tidlig ute. Tror jeg plukker litt mer i morra, eller på tirsdag. Til en tre til fem flasker til. Og kanskje enda mer, siden det visstnok blir mer saft, jo mer modne bæra er.

Og dette brukte jeg:


Eller, her er alt jeg brukte, pluss ferdig saft, da. Sitron for å unngå mugg. Vaniljestang for å få litt søtere saft.
Sukker, korker, korkmaskin, og Sagakorker.


Blank og fin saft.


Sagakorkene er satt i.


Saftvindu?


Saft i solnedgang...


Det ble litt over to flasker på første runde.

Neste runde blir enda bedre, helt sikkert.





2 kommentarer

a4liv

04.aug.2011 kl.00:38

Det er så koselig med safting og sylting. Må prøve å komme i gang snart jeg også, innimellom alt annet som skjer. Tenkte egentlig jeg skulle prøve å koke litt gele i år jeg da, i tillegg til saft og syltetøy, men da må jeg gjøre det nå mens bæra er bare akkurat moden og har mest mulig pektin i seg. Det er jo så godt å ha sånne godsaker vinteren igjennom :)

Mona på Mora

05.aug.2011 kl.13:11

a4liv: Har gode erfaringer med ripsgele også. Ha gjerne vaniljestang i i en timinutterstid mens du koker den, så blir smaken litt rundere. Nam nam. Lykke til.

Skriv en ny kommentar

Mona på Mora

Mona på Mora

37, Åmot

Du finner meg i skogen, blant lyng og store trær. Jeg elsker ord, og prøver å sette de etter hverandre så godt jeg kan, for å uttrykke det jeg tenker om ting og tang i livet og alt det der.

Kategorier

Arkiv

hits