Å finne ord - eller å ikke finne dem

Noen ganger er ord vanskelige å finne.
Da skulle jeg virkelig ønske det gikk an å lete i skuffer og skap, eller under bøkene å bordet, enda jeg hater å lete.
Hvis jeg kom ut av det da, kunne jeg bare si; - vent litt, jeg skal bare finne det fram.
- Hva da? kunne kanskje min samtalepartner spørre.
- Ordet, eller ordene jeg trenger, kunne jeg svare, og så kunne jeg gå for å lete litt. Og, selv om det kanskje ville tatt litt tid, ville jeg funnet dem, og så kunne jeg delt dem, sagt dem, og alt hadde gått fint.

Men, det går ikke an.
I stedet må jeg gå i det noen kaller hjernens irrganger, og de gangene har jeg overhodet ikke lyst til å tråle.
De er så vanskelige å finne, de er så trange, og om jeg i det hele tatt finner dem, går jeg meg bort i labyrinten av ganger som fyker i slynger og sløyfer uten system.
- Jeg har det på tunga, er det noen som sier. Det er ytterst sjelden jeg finner ord på tunga. Jeg har til og med prøvd å se meg i speilet, for jeg er ganske flink til å lese speilvendt, men nei da. Ingen ord å finne der heller, når jeg trenger dem. Ikke innerst, og ikke ytterst.

I blant har jeg skrevet ned ord jeg kanskje kan trenge, men så glemmer jeg så klart hvor jeg la dem, og så er jeg like langt når jeg kommer så langt at jeg trenger dem.
En ordbok er tingen.
Niks. For der er det så mange ord, at man glemmer hva man egentlig snakket om, og hva man egentlig skulle fram til, for det er så mange ord, at man garantert blir distrahert, og distrahert kan man ikke bli, om man er i gang med et viktig tema som må på bordet.

Legge ordene på bordet. Hm. Der har jeg noe.
Hvis jeg finner ordene, et eller annet sted, kan jeg jo skrive dem ned til senere bruk, og legge dem på bordet. Da har jeg dem alltid til stede, og jeg kan plukke dem ut av haugen når jeg trenger dem. Da slipper jeg å bruke hjernen, som i blant ikke fungerer som den skal. Da bruker jeg heller tablestorming.

I mellomtiden går jeg ut for litt frisk luft.
Det skal jo hjelpe for det meste..

.2 kommentarer

a4liv

12.jul.2011 kl.01:08

Dessverre er det jo også slik at om man finner ordene man leter etter, så kan de jo gå seg helt vill i irrgangene til den som hører det man prøver å si... og så hører vedkommende noe helt annet. Sannelig ikke lett med ord. Her i heimen kunne man rett og slett trengt tolk av og til. De er jo flinke med ord.

Mona på Mora

16.jul.2011 kl.19:39

a4liv: Mm, det kan de. Ord er kommunikasjon, men å kommunisere ord er jaggu vanskelig. I hvert fall når det er så mange ord som kan bety så mye forskjellig i seg selv. Veldig forvirrende.

Skriv en ny kommentar

Mona på Mora

Mona på Mora

37, Åmot

Du finner meg i skogen, blant lyng og store trær. Jeg elsker ord, og prøver å sette de etter hverandre så godt jeg kan, for å uttrykke det jeg tenker om ting og tang i livet og alt det der.

Kategorier

Arkiv

hits