Om lykke og utedo

Et gammelt ordtak sier:

La lykken gro, som graset bak do.

Så vidt jeg vet, henvises det her til en utedo, siden det i disse dager sjelden er gress rett bak vannklosettet. Men, da er det noe jeg lurer på.
Jeg vet jo, at drit er gjødsel, og at det er derfor det gror frodig og godt bak eventuelle utedoer, men hva har lykken med det å gjøre? Jeg vet også at man må slippe til lykken, der den kan komme, men hva har utedoen med det å gjøre?

Jeg klarer simpelthen ikke å se lykken bak en utedo. Blant gammelt papir, gammel skit, eller gammel urin, som tyter ut av veggen, nederst langs bakken, bak utedoen, som gir næring til det grønne gresset, eller graset, da, om du vil.

Eller, det vil si, jeg kan se og finne lykken alle steder, helt sikkert, hvis jeg leter, men jeg går ikke bak en utedo bare for å se om jeg finner lykken der! Er dere klar over hvor få utedoer det er igjen der ute! I hvert fall som er i bruk! Det er nesten umulig å ramle borti en skikkelig toseter i disse dager! Særlig med isoporring!

Det vil si at lykken antagelig er vanskeligere å finne nå enn den var før, hvis det da ikke er noe annet som har tatt over etter utedoen? Og hva kan det være, i så fall? For, det er vel begrenset hvor lenge den gamle skiten gir næring til graset?

Jeg lar lykken være bak eventuelle utedoer, i grønt gras, eller under stakken på gamle kjerringer, og finner min egen lykke i blomstrende blomster, store trær, gode venner, kjæresten, sang, musikk, og teater. Jeg skal la lykken spire, gro, og blomstre som og til et ekte smil, når det blir gitt til en jeg elsker.Og det blir mange av dem.

(Bilde fra hytteavisen.no)

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer

a4liv

04.jul.2011 kl.22:42

Og ikke minst, det som faktisk gror aller best der det er eller har vært en utedo er faktisk brennesler (på grunn av den nitratholdige jorden tror jeg... eller noe sånt).

La lykken gro, som brenneslene bak utedo... Ikke mye schwung over det akkurat. Ikke den store lykke-følelsen ;)

Mona på Mora

05.jul.2011 kl.11:58

a4liv: He he. Det visste jeg faktisk ikke, og, det gjør det ikke spesielt bedre, nei! Hi hi, du er god.

Skriv en ny kommentar

Mona på Mora

Mona på Mora

37, Åmot

Du finner meg i skogen, blant lyng og store trær. Jeg elsker ord, og prøver å sette de etter hverandre så godt jeg kan, for å uttrykke det jeg tenker om ting og tang i livet og alt det der.

Kategorier

Arkiv

hits