Låtskriver

I løpet av årene har jeg skrevet en del tekster til sanger. For det meste til melodier som er kjente, fordi jeg har skrevet mest for revyer. Men, i 1993 skrev jeg et dikt som en venn av meg laget melodi til. Den vakre sang, het den, og jeg husker hvordan den gikk, men har hverken tekst eller melodi skrevet noe sted lenger.

Men, nå er jeg blitt spurt om å skrive tekster til helt nye melodier, noe jeg ikke har gjort før. En utfordring jeg gjerne tar, for melodiene er så sabla bra, og jeg blir skikkelig inspirert av dem.
Så i dette øyeblikk sitter jeg og hører på en melodi laget av vakre Sylvie, for å få den ordentlig inn i hodet, før jeg begynner skrivinga for alvor. Tidligere har jeg skrevet ned setninger jeg har kommet på mens jeg har hørt melodien, uten å redigere, for å finne stemningen i låten, for å finne ut hva den handler om, om jeg tør si det sånn.

For et par uker siden fikk jeg beskjed om at jeg fint kunne kalle meg dramatiker. Lurer på hvor lang tid det tar før jeg kan si jeg er låtskriver. He he. MANGE! Men, en begynnelse er alltid en god ting.
Jeg er en låtskriverspire. En bitte liten en.

Og jeg digger det.
4 kommentarer

Eirin

07.jun.2011 kl.17:38

Å, for en gøy forespørsel å få. Artig og spennende! Hvordan kan man kalle seg dramatiker? Har man skrevet x antall skuespill da, eller? Lykke til. Det går sikkert kjempefint!

Norun :)

21.jul.2011 kl.21:44

Åhh! så gøy! jeg er en jente på snart 15 år som har veldig lyst til å satse på musikken. Men jeg suger til å skrive sanger. hva gir deg inspirasjon til tekstene? hvordan setter du sammen musikken? hva slag tekster skriver du? pop, r&b, klassisk....? :D

Mona på Mora

25.jul.2011 kl.13:12

Norun: Hei, Norun. Ja, det er utrolig gøy å skrive sangtekster. Inspirasjonen får jeg når jeg hører melodiene jeg får, men jeg skriver jo tekster uten melodi også. Jeg får inspirasjon når jeg er ute, når jeg tenker, når jeg møter folk, når jeg er glad, når jeg trist. Jeg startet for alvor med skrivingen ved at jeg alltid hadde med meg en kladdebok, sånn at når jeg kom på en setning jeg likte, eller et lite vers, så skrev jeg det ned med en gang, for man husker aldri sånt i etterkant, om man ikke skriver det ned. Ikke sånn som man tenkte det første gangen. Og det er ofte den første formuleringen som er finest, virker best, alt ettersom.

Jeg har melodien på i bakgrunnen hele tida, på repetisjon, sånn at jeg får den helt inn under huden. Og så nynner jeg på den, lager vokaler som høres bra ut til melodien, og prøver å finne ord som har de vokalene i seg. Og, veldig ofte kommer det ganske bra setninger ut av det også.

Jeg skriver alt mulig, jeg. Viser, dance, pop, revysanger, - godt å få bryne seg litt. Humoristiske, triste, glade, - alt ettersom melodien. Men, nå lager ikke jeg melodiene selv, altså. Jeg får av andre, som ønsker tekst.

Så, mitt tips til deg: Ha alltid med deg en kladdebok, og skriv ned ord, setninger, og fjas som du kommer på. Lykke til! Gleder meg til høre. Regner så klart med å at du slår gjennom med brask og bram!

Norun :)

26.sep.2011 kl.22:12

haha, ja, NÅR jeg slår igjennom lover jeg å nevne deg i takketale :P Tusen takk for de lure rådne! nå er det bare å sette seg ned å skrive :D

Skriv en ny kommentar

Mona på Mora

Mona på Mora

38, Åmot

Du finner meg i skogen, blant lyng og store trær. Jeg elsker ord, og prøver å sette de etter hverandre så godt jeg kan, for å uttrykke det jeg tenker om ting og tang i livet og alt det der.

Kategorier

Arkiv

hits