Trøtt som faen

Tenkte at siden Ari Behn kunne skrive en kortroman om å være trist som faen, så kan jeg skrive en kort blogg om å være trøtt som faen. Kanskje det blir en hit?

Jeg våkner av at vinden røsker i takmønet, og lager et jævla bråk. I noen minutter tenker jeg at vinden vil dysse meg i søvn, men neida, jeg blir liggende våken og tenke på alt jeg skulle gjort, og alt jeg skal gjøre, og aldri får gjort.

Ute i gangen får kattefaen raptus, og jeg hører bøker faller ned fra bokhylla. Får jeg aldri fred, tenker jeg, og lukker igjen øynene for hundrede gang. Jeg prøver å mane fram sovefargen min. Brun.

Jeg prøver å tenke på brunt, men det virker ikke, og jeg blir liggende våken og stirre på lyset som siver inn mellom gardina.

Etter to timer faller jeg endelig i søvn. Det siste jeg tenker er, der, - nå ble det brunt.

 

Jeg står opp når klokka er åtte, for jeg skal til byen en tur, og må spise frokost, drikke te, og gå med bikkja før jeg drar.

Byen er et helvete. Biler, berter, og bråk.

Timene går fort når man er i byen, for det er så mye å gjøre, så mange skritt å gå.

Jeg blir møkksliten av å være i byen, og jeg ringer en drosje for å komme meg hjem igjen. Den jævla drosja lar vente på seg, og jeg får tida til å gå med å prate med en flott dame i en butikk. Det skal den ha, den jævla byen, at det er mange flotte, stilige, og hyggelige damer.

 

Men, jeg driter i byen, og når drosja kommer, setter jeg meg inn med en likegyldig mine.

Kjør meg hjem, sier jeg. Og sjåføren vet hvem jeg er, og hvor jeg skal.

 

Av byen, av reisen, av å snakke, av å shoppe.

Jeg vil hjem nå, til skog og mark. Til bikkje og katt. Til mat og tv.

For jeg er trøtt som faen.

 

 

 

3 kommentarer

Tone

24.mai.2011 kl.17:59

Æsj, æsj, æsj. Det er vel lov, vel. Ingen venter da at Mona bare skal spre glede hver dag, noen dager må jo du også få lov til å spre litt galle som oss andre dødelige. Håper for øvrig at dagen tok seg opp da du kom hjem til dyr og gård...

Mona på Mora

25.mai.2011 kl.15:10

Tone: Hi hi. Er du sikker på det? Det er gøtt å skrive litt galle, selv om jeg innerst inne har lite av det, uansett hva som skjer. Men, jeg var veldig trøtt, altså.

Elin

25.mai.2011 kl.15:58

Hihi, smilte av dette her :)

Skriv en ny kommentar

Mona på Mora

Mona på Mora

37, Åmot

Du finner meg i skogen, blant lyng og store trær. Jeg elsker ord, og prøver å sette de etter hverandre så godt jeg kan, for å uttrykke det jeg tenker om ting og tang i livet og alt det der.

Kategorier

Arkiv

hits