Å snakke som en foss

Noen mennesker snakker som en foss.

Det betyr at de snakker uavlatelig om alskens ting som ikke vedgår andre i stor grad, men som likevel er underholdende til tider.

 


Det jeg lurer på, er om det egentlig betyr at de spytter noe inni hampen mye, når de snakker? For da kommer det jo en slags foss ut av munnen.

Kanskje betyr det begge deler, fordi når folk snakker uten stans, og nesten uten å puste, så må jo spyttet havne et eller annet sted, fordi man ikke rekker å svelge, fordi ordene kommer fallende etter hverandre uten at man tenker før de kommer, fordi de kommer helt av seg selv, sånn helt naturlig, fordi ord har det med å komme etter hverandre, fordi de passer sammen, og når de passer sammen, så kommer de helt naturlig fordi man ikke tenker før de kommer, eller faller da, som jeg nevnte for litt siden, som en foss, om man vil, ut av munnen.

 

Og, når jeg tenker etter, så vil jeg gi uttrykket en enda mer positiv klang, og særlig siden vi for tida hyller vår kjære skuespiller og entertainer Wenche Foss som det fantastiske menneske hun var, etter hun forlot denne verden for en liten stund siden.
Når hun pratet sprudlet hun, og ordene kom lekende og livlige ut av munnen, alltid glade, alltid noe positivt, morsomt, underholdende, og ekte. For meg vil det å snakke uavlatelig om alskens ting, være å snakke som en Foss. En herlig, levende måte å snakke på.

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mona på Mora

Mona på Mora

37, Åmot

Du finner meg i skogen, blant lyng og store trær. Jeg elsker ord, og prøver å sette de etter hverandre så godt jeg kan, for å uttrykke det jeg tenker om ting og tang i livet og alt det der.

Kategorier

Arkiv

hits