Aprilsnarr!

Jeg er veldig lettlurt. Jeg er troende til å tro på det meste. Jeg er et ideelt offer for aprilsnarr.
Det er nesten et under at folk ikke lurer meg mer på denne luredagen i året.
For jeg tenker vanligvis ikke på at det er nettopp denne dagen i året. Men, nå vet jeg hvilken dag det er. Bare så det er sagt.

Hvorfor lurer man folk denne første dagen i april?
Det het ikke aprilsnarr i begynnelsen, eller aprilsspøk. Det het aprilfisk! Det artigste de visste om i Frankrike på 1500-tallet, var å klippe ut en papirfisk, og feste den på ryggen til en eller annen, som av en eller annen grunn fortsatt brukte den Julianske kalenderen.
Herlighet, for noen treiginger, tenkte de, og så satte de en papirfisk på ryggen til vedkommende. Og så lo de sikkert rått, som de sikkert gjorde på den tida, da menn var menn, og kvinner var kjoledamer, eller bildedamer med hemmelige smil.

Lurer litt på om jeg skal gå over til sånne spøker, for å få litt gjenbruk på tradisjonen. Jeg er jo en elendig løgner, men kanskje jeg er flinkere til litt god gammeldags feste-halen-på-eselet-ting, eller sette-fisken-på-ryggen-ting, mener jeg. Ja, det tror jeg jammen. Jeg skal jaggu gå å klippe ut en fisk så den er klar til Erlend kommer hjem.
Jeg kan så klart benytte meg av en nyere versjon, som for eksempel en lapp med "Spark meg bak!"
Eller: "Klyp meg i kinnet!" Eller: "Kyss meg på dunken!"

Nei. Jeg skal holde meg til tradisjonen. Det blir en fisk.


Ha en fin aprilfiskdag!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mona på Mora

Mona på Mora

37, Åmot

Du finner meg i skogen, blant lyng og store trær. Jeg elsker ord, og prøver å sette de etter hverandre så godt jeg kan, for å uttrykke det jeg tenker om ting og tang i livet og alt det der.

Kategorier

Arkiv

hits