Syngende, sykemeldt synsing

I dag sang Ramaskrik i kirka. Det var ganske så godt i grunnen. Å synge, altså, selv om jeg ikke hadde nok pust til å synge hele "Take me back to my boat on the river".
Sammen med disse gode damene, se folka på benkene smile tilbake, og siden det er lenge siden jeg sang noe som helst i kirka sist; det er så deilig å synge i det rommet! Hadde nesten glemt hvor herlig klang det er der, og hvor lett det er å synge der.

Men, så tenker jeg: Er det feil å synge i kirka på en søndag når jeg er sykemeldt? Jeg mener... jeg orker ikke å jobbe, orker ikke stå lenge, orker ikke gå langt, orker ikke tenke mer enn fem minutter, orker ikke lese mer enn ti minutter, orker ikke å gjøre noe annet enn å puste, men jeg orker å synge tre sanger sammen med ramadamene. Sikkert noen som reagerer på det. Eller?

Jeg synes det må være lov til å synge i kirka selv om. Å synge er livgivende. Å slutte å synge er å ta bort over halvparten av meg. Å synge er en befrielse. Å ikke synge er bare fryktelig trist.
Å synge sammen med Ramaskrikdamene er fantastisk, selv om vi manglet en i dag. Å tenke på at jeg kanskje skulle holdt meg hjemme, og la være å synge sammen med de, gjør meg helt surrete. Skulle jeg gjort det?

Uff, jeg merker at jeg får dårlig samvittighet nå, men det skal jeg jaggu fordrive på flekken. I steden skal jeg tenke på at jeg har hatt en herlig dag med kirkerommet, sangen, folka, og stemningen. Så kan jeg tenke - i dag er jeg sykemeldt - i morra igjen... Ja da, Pia, jeg klarer å gjøre det du lærte meg. Helt sant. Hver gang jeg begynner å tenke på alt jeg ikke kan gjøre, på grunn av helsa, sier jeg høyt til meg selv: I dag er jeg... - og det er stemmen din jeg hører. Hi hi.

Tusen takk for i dag, folkens.

5 kommentarer

Kjersti Sandvik

20.mar.2011 kl.21:43

Du må se på dette som et "tilfriskningsprosjekt" som en kollega av meg har lansert som uttrykk når man gjør noe gøy selv om man er sykemeldt og som faktisk kan bidra til at hun blir friskmeldt. Å synge i kirken kan jo være ditt tilfriskningsprosjekt? :-)

a4liv

20.mar.2011 kl.23:14

Skjønner at du tenker slik, men selvfølgelig skal du ikke ha noe dårlig samvittighet for det! Man trenger å ha et liv selv om man er sykemeldt. Kan ikke komme på et bedre sted å finne styrke og glede enn i kirka ;) Fullstendig enig med hun som har kommentert over her. Ønsker deg virkelig god bedring. Ting tar tid, men alt blir bedre når det bare går over :)

John Harald

21.mar.2011 kl.00:08

Absolutt enig jeg og. Dårlig samvittighet gjør deg ikke friskere. Men det gjør det å synge :-D

KLÆM!!

Elin

21.mar.2011 kl.18:01

Dere var fantastiske, og sangen fungerer som medisin, så det er bare en god ting :)

Mona på Mora

21.mar.2011 kl.19:23

John Harald: HØr, hør, kjære venn!

Skriv en ny kommentar

Mona på Mora

Mona på Mora

37, Åmot

Du finner meg i skogen, blant lyng og store trær. Jeg elsker ord, og prøver å sette de etter hverandre så godt jeg kan, for å uttrykke det jeg tenker om ting og tang i livet og alt det der.

Kategorier

Arkiv

hits