Ulv, ulv, eller kebab, kebab!

Jeg bor jo i Østerdalen, og alle vet jo at i Østerdalen er det ulv, og ulven er hatet og elsket, - mest hatet i disse traktene, er vel inntrykket etter å ha bodd her i åtte år til sammen.
I løpet av denne tida, har jeg snakket med bønder som vil utrydde ulven, og bønder som tar følgene uten å hate ulven. Jeg har snakket med forvaltere, idealister, og jegere.
Jeg har hørt argumenter for og i mot ulv fra alle kanter og vinkler, over og under, fra side til side, i det vide og det brede, men det rareste er dette, som jeg fikk fra en, som ikke akkurat er for ulv, men ikke helt mot heller.
Hovedbudskapet var:

Ulven får skylda for at det er mangel på kebabkjøtt i kebabsjappene!

Han sa at det er jo litt rart at de ikke finner skrottene etter sauene, hvis det er ulven som har tatt dem, for ulven spiser jo ikke opp alt sammen, akkurat. Nei, det var stort marked for å få solgt sauekjøtt til kebabsjappene rundt omkring også, for de ville spare penger, og det er mangel på kebabkjøtt.
Ja, noe sånt, sa han. Og, når jeg sjekker på nettet, finner jeg jo faktisk at det er forsvunnet hundrevis av sauer i noen kommuner. 67 sauer fra en går i Møre og Romsdal, der en utenlands mann i hvit varebil full av sauer ble observert på en bensinstasjon. For eksempel.

                                                       Bilde fra google.

Jeg synes at det er veldig morsomt at en som ikke liker ulven, liker kebabjegerne enda mindre. Lurer litt på om folk ser for seg at det nok en gang er muslimer som står bak, i tillegg? Sånn at det blir enda en "De er livsfarlige de derre muslimene, som kommer og tar for seg overalt!"-greie. "De tar ikke bare fra oss jobbene våre, og damene våre, men sauene våre også!". De må utryddes! Jages ut av landet!

Jeg finner dette utrolig vittig, jeg kan ikke noe for det.
Du skal ikke si ulv, ulv!
Det blir nå til:
Du skal ikke si kebab, kebab! 

Hva skal ulvehaterne hate da? Folk i varebiler?
380 sauer ble erstattet etter å ha blitt tatt av ulv (128 dokumentert) i 2008 sammenlagt, mot 10 375 som ble tatt av jerv (461 dokumentert), så jeg synes vel uansett ikke at ulven er den verste. Da er nok kebabkjøttjegerne som har dukket opp verre, for de kan jo ta med seg hundrevis av sau fra hvert sted på en gang!
Kanskje listene vil ta dette med fra i år, Jerv på første plass, kebab på andre. Grøss og gru! Kebab, kebab! Nå kommer de igjen! Livsfarlig! Mor, mor!
Hedmarksbøndene krever erstatning for 755 sau og lam som angivelig er tatt av ulv i 2010, sier Østlendingen. Hvor mange sauer er det pr ulv i fylket? De er svært aktive, disse ulvene, må jeg si. Ganske imponerende. Men, mange ulvehatere mener jo ulven er lystmorder. Er den det? Morder, altså?

Jeg bare spør, jeg altså, for moro skyld, ikke glem det.

  
    Bilde fra enga utenfor Mora gård. Ester med sine tre lam.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mona på Mora

Mona på Mora

37, Åmot

Du finner meg i skogen, blant lyng og store trær. Jeg elsker ord, og prøver å sette de etter hverandre så godt jeg kan, for å uttrykke det jeg tenker om ting og tang i livet og alt det der.

Kategorier

Arkiv

hits