Fant sykehuset! Eller, friskhuset, da.

Tenk at jeg har funnet et sykehus med fint tak, og fine detaljer, og det rett etter jeg skrev om at de var altfor hvite og sykefokusert. Bare se på dette taket her, for eksempel, som jeg så på den gamle Røde kors-klinikken på Frogner i Oslo, som nå er Aleris. 
Se, så deilig dette er å se på, i stedet for helt plant, hvitt tak, eller hvitt platetak. Her kunne jeg blitt frisk bare av å se på blomster, litt grønt, og litt blått.


Og hvis jeg nå lå der, da, og tittet opp, så er det jo jaggu skyer der også. Og i stedet for å være i skyene, så ser jeg opp på dem, akkurat sånn som det skal være, når man ennå er i live.
Sukk.
Ja, eller jeg kan snu meg, og se denne krakken, for eksempel, i stedet for en kjip stol som føler seg i veien for sykepleierne og legen når visittrunden står på, og som bare venter på at en pårørende eller venn skal sette seg ned, for at den skal føle seg til nytte.


Om den er god å sitte i, spiller mindre rolle, fordi den er vakker! Og man kan hvile øynene på den. Nydelig!
Dette sykehuset vil jeg tilbake til! Men, bare om jeg blir syk, da, og det skal jeg så klart ikke bli! Ikke utenom det vanlige. Neida. Jeg har jo vært på friskhus på tirsdag, så da kan det godt gå en stund til neste gang.

Den blide, flotte sykepleieren Lise sa at sårene er i ferd med å gro, og godt er det. Jeg har fått en vidunderbandasje som skal få de til å gro fortere, og da blir jo alt bra fort. Helt sikkert. Og så skal jeg være flink, og bade i saltvann, rense sår, og skifte bandasje en stund til, så arrene blir pene og rene.

Lurer litt på hvorfor man ikke får leker for å ha vært flink hos legen lenger?
Jeg er helt sikker på at jeg hadde blitt enda fortere frisk, hvis jeg hadde fått en rød plastbil med gule hjul, som jeg kunne kjørt langs de fargede tapebitene på gulvet i korridorene. Jeg ville valgt den grønne veien, for det er liksom miljøveien, og den så ut til å gå den mest spennende veien, nemlig rundt hjørnet og inn en dobbelt dør med frostet glass på.
Eller kanskje en blå bil, med røde hjul. Det er også veldig fint.
Mer farge, mer leker, og bytting av navn på sykehusene. Tror jaggu jeg skal gå i første mai tog i år, og kreve det. Et langt banner, skal jeg lage. Eller, jeg må ha flere bannere, forresten.
JA TIL ET FARGERIKT SYKEHUS!
SETT FARGE PÅ SYKEHUSET!
JA TIL FRISKHUS! NEI TIL SYKEHUS!
VI VIL LEKE, VI VIL SE, VI VIL VÅKNE TIL FARGENE!

Noen som blir med i tog, el?2 kommentarer

Elin

20.jan.2011 kl.20:47

Jeg blir med! Jeg kan lage musikk, mens du demonstrerer :)

Mona på Mora

20.jan.2011 kl.22:34

Elin: Det kommer til å bli dritbra! Gleder meg allerede. He he.

Skriv en ny kommentar

Mona på Mora

Mona på Mora

37, Åmot

Du finner meg i skogen, blant lyng og store trær. Jeg elsker ord, og prøver å sette de etter hverandre så godt jeg kan, for å uttrykke det jeg tenker om ting og tang i livet og alt det der.

Kategorier

Arkiv

hits