Om Syden

Det varme landet Syden, ligger sør for Svingen. Helt sant. Sør for Svingen er alt mye varmere. Når man kjører fra Elverum og oppover, er det kanskje en femti cm med snø. Så, når man kommer til Svingen (det ligger på vestsida, men på østsida vet jeg ikke hva det heter), så er det plutselig mye mer snø. Det er om vinteren.
Og i april, når snøen fortsatt ligger fin og hvit på Åsta, så kan man kjøre nedover mot Elverum, og når man kommer til Svingenlinja, som jeg velger å kalle den, så er det så vidt det er noen snøkanter igjen.
Derfor mener jeg at Syden starter ved Svingen.

Det er et svært land, Syden. Og varmt. Og varmt er noe jeg kan tenke meg i disse dager. Så jeg tror jaggu jeg tar meg en tur til Syden en gang denne vinteren. Kanskje alene. Ja, det tror jeg nok. Men, da tenker jeg meg litt lenger sør enn rett sør for Svingen, altså. Ganske mye lenger sør, faktisk.
Bare tanken på å kunne stå opp, åpne en balkongdør, og kjenne varm saltvannsluft strømme inn i sjel og sinn, mens sola skinner, og alle hjerter gleder seg, gjør meg tilfreds og lykkelig. Jeg trenger en slik tur, tror jeg. Kjenner det på kroppen. Trenger å finne roen igjen, den gode roen. Trenger å høre bølger.
Trenger å lukte havet. Trenger en vid horisont.

Jeg skal spise en god frokost, - hver morgen, mens jeg leser en god krim. Etter frokost, skal jeg pakke ned det jeg trenger, enten for en tur til stranden, en tur til sentrum, eller bare sitte i hagen utenfor hotellet, med en god krim. Om ettermiddagen, etter siestaen, som sikkert er, skal jeg kanskje shoppe litt, før jeg finner en restaurant i hyggelige omgivelser, med deilig mat, og rolig atmosfære. Atmosfære er det jo overalt, men den skal være rolig.
Når jeg er mett og fornøyd, kan jeg rusle tilbake til hotellet, sette meg på balkongen, med en god krim, og noe godt å drikke, kanskje en te, og nyte utsikten mot havet. Havet, som er så langt unna stuevinduene mine som det går an.

Og sånn skal jeg ha det hver dag. Tenke i mitt tempo, bade i mitt tempo, spise i mitt tempo, lese i mitt tempo, shoppe i mitt tempo, og shoppe i mitt tempo. Kan man egentlig ønske seg mer?
Syden, - landet for deg som vil nyte livet sør for Svingen.

Her, for eksempel. Hav, og ikke minst, trær. Jeg MÅ jo se trær, ellers kan jeg ikke reise til Syden.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mona på Mora

Mona på Mora

37, Åmot

Du finner meg i skogen, blant lyng og store trær. Jeg elsker ord, og prøver å sette de etter hverandre så godt jeg kan, for å uttrykke det jeg tenker om ting og tang i livet og alt det der.

Kategorier

Arkiv

hits