Om plommen i egget

Jeg har spist egg i dag. Egg er veldig godt. Særlig liker jeg hardkokt egg.
Og, mens jeg spiste egg, tenkte jeg på uttrykket; å ha det som plommen i egget.

Det blir brukt når man vil beskrive noe som er positivt. Ah, nå har jeg det som plommen i egget, sier man.
Og jeg skjønner jo, at plommen på en måte ligger trygt og godt inni egget. Men, på den annen side, så er det jo bare trygt og godt så lenge egget ligger stille, for tryggheten kan bli utfordret, om egget blir flyttet, løftet, eller - kokt. 
Og, har egentlig plommen det godt, der den ligger flytende i en gjennomsiktig væske? Blir den ikke kvalt? Nesten som å ligge i sitt eget oppkast? Har virkelig plommen det godt, og hva vil det si?
Er det avhengig av om plommen er befruktet eller ikke?
Det lurer jeg på.
Det er vel kanskje tryggere å være plommen i egget, når egget er hardkokt, for da knuser det ikke så lett.

Det tror jeg.



Én kommentar

sindre snippen

16.aug.2010 kl.19:44

Jeg tror det er best å være plomme når egget er bløtkokt, for da er den gjennomsiktige gugga blitt hvit og fin, man er godt beskyttet mot støt og man har det lummert og fin uten å være kokt. . . men jeg tror det ville blitt kjedelig ganske fort . . . . som det meste inni ett skall vil jeg tro - med mindre man er skilpadde da !

Skriv en ny kommentar

Mona på Mora

Mona på Mora

36, Åmot

Du finner meg i skogen, blant lyng og store trær. Jeg elsker ord, og prøver å sette de etter hverandre så godt jeg kan, for å uttrykke det jeg tenker om ting og tang i livet og alt det der.

Kategorier

Arkiv

hits