Om plommen i egget

Jeg har spist egg i dag. Egg er veldig godt. Srlig liker jeg hardkokt egg.
Og, mens jeg spiste egg, tenkte jeg p uttrykket; ha det som plommen i egget.

Det blir brukt nr man vil beskrive noe som er positivt. Ah, n har jeg det som plommen i egget, sier man.
Og jeg skjnner jo, at plommen p en mte ligger trygt og godt inni egget. Men, p den annen side, s er det jo bare trygt og godts lengeegget ligger stille, for tryggheten kan bli utfordret, om egget blir flyttet, lftet, eller - kokt.
Og, har egentlig plommen det godt, der den ligger flytende i en gjennomsiktig vske? Blir den ikkekvalt? Nesten som ligge i sitt eget oppkast?Har virkelig plommen det godt, og hva vil det si?
Er det avhengig av om plommen er befruktet eller ikke?
Det lurer jeg p.
Det er vel kanskje tryggere vre plommen i egget, nr egget er hardkokt, for da knuser det ikke s lett.

Det tror jeg.



n kommentar

sindre snippen

16.aug.2010 kl.19:44

Jeg tror det er best vre plomme nr egget er bltkokt, for da er den gjennomsiktige gugga blitt hvit og fin, man er godt beskyttet mot stt og man har det lummert og fin uten vre kokt. . . men jeg tror det ville blitt kjedelig ganske fort . . . . som det meste inni ett skall vil jeg tro - med mindre man er skilpadde da !

Skriv en ny kommentar

Mona p Mora

Mona p Mora

36, mot

Du finner meg i skogen, blant lyng og store trr. Jeg elsker ord, og prver sette de etter hverandre s godt jeg kan, for uttrykke det jeg tenker om ting og tang i livet og alt det der.

Kategorier

Arkiv

hits