Om å bli sett

Noen ganger tenker jeg på at man snakker om å bli sett.
Og det er i grunn en rar ting, det der, å si at man vil bli sett. For folk ser en jo hele tida, når de er i nærheten. Det er jo uunngåelig, ikke sant, når du står der rett foran de, eller sitter da, og du snakker til de, eller de snakker til deg.
Likevel er det altså mulig å ikke bli sett, til tross for at noen sitter rett foran en.
Tenk på det. Det er veldig trist å tenke på, når jeg tenker meg om.

For innimellom har jeg også det sånn; at jeg føler at personen foran meg ikke ser meg, selv om personen sitter rett foran meg, og snakker i vei om allskens ting. Det kunne vært hvem som helst, som satt der, eller hva som helst. Jeg har lyst til å skrike, og veive med armene, og rope: SE MEG, JEG SITTER HER! IKKE SE MEG, SE MEG!
Men, så klart gjør jeg ikke det. Jeg er da høflig av natur (og sikkert oppdratt).
Men, altså; se meg. For den jeg er, med og uten smil, sliten eller ikke fullt så sliten, - jeg er her, rett foran deg.
Noen ganger ønsker jeg at jeg ikke ser så "frisk og opplagt ut som alltid", som folk stort sett synes jeg ser ut. Og da sier jeg faktisk, for jeg er blitt ganske så frekk på mine gamle dager; "ja, men så ser du meg ikke de dagene jeg ikke føler meg bra nok til å gå ut".
Og det er mer ved meg enn enten eller: Jeg er ikke enten teater-/ danse-/ blide-/ syngeMona eller sykeMona. Jeg er begge deler. Hele tiden. Samtidig som jeg er et medmenneske og venn, som vil alt godt for de jeg kjenner, og ikke kjenner, samtidig som jeg er kjæreste, som vil det beste for min kjære, samtidig som jeg er meg selv, fullt og helt, og ønsker å bli sett som det. Full og hel.

Å bli sett er å føle at personen på andre siden av bordet kjenner deg, selv om du ikke har fortalt alt mulig, selv om personen ikke kjenner deg. Og det håper jeg at jeg klarer å gjøre med andre, for det er det jeg ønsker. Å se, og dermed kjenne. Å bli sett er godt, og å se andre er en god ting.

Én kommentar

Elin

25.jul.2010 kl.17:41

Veldig fint skrevet, Mona. Det er vel sånn de fleste føler det av og til, at folk ikke ser ting som skjuler seg bak et smil. Da er det veldig godt når noen ser igjennom :)

Skriv en ny kommentar

Mona på Mora

Mona på Mora

36, Åmot

Du finner meg i skogen, blant lyng og store trær. Jeg elsker ord, og prøver å sette de etter hverandre så godt jeg kan, for å uttrykke det jeg tenker om ting og tang i livet og alt det der.

Kategorier

Arkiv

hits