Om noe nytt

Når noe er nytt, er vi ofte veldig forsiktig med det.
Hvis det er en ting med blanke flater, pusser vi den så fort den får noen flekker, sånn at den skal skinne.
Hvis det er noe av tekstil, henger vi den fint i skapet, og passer på at når vi vasker den, så skjer det varsomt, med riktig temperatur, og ser på vaskeanvisningen.
Hvis det er en gjenstand som skal brukes ofte, passer vi på at den alltid er klar, at den behandles som om det var krystall, og at det ikke kommer for mange riper på den.
Når vi har fått en ny kjæreste, behandler vi han som om han var en prins. Og prinser skal som kjent sjarmeres, og kysses. Og stadig passer vi på at han får vite hvor herlig han er, sånn at man kanskje får en uke til med prinsen.

Men, etter hvert skjer det noe. Det nye er ikke lenger nytt. Det har mistet glansen, det er blitt slitt, og krøller seg lett, eller loer, det har riper, og er litt frynsete, eller det er utbrukt.
Det er ikke spennende lenger, for det er ikke nytt.

Så lurer jeg på:
Er det sånn med et nytt år også? Vi er veldig spente på nyttårsaften. Bevisst, eller ubevisst, tenker vi på alt som skal, kan, vil skje i løpet av året. Vi har planer om at året skal bli så skinnende og rent, strålende og begivenhetsrikt.
Men, så går livet, og livet går som det går. Og etter hvert er vi ikke så interessert i hvordan det er, ser ut, eller oppfører seg. Vi lar det gå, uten å ta vare på det, som vi gjorde i begynnelsen.
Kanskje vi skal bli flinkere til det? Å ta vare på året som om det var en ting som trenger å pusses og stelles. I stedet for å miste interessen fordi tiden går. I stedet for å bare la det hangle, fordi det ikke er av nyhetsinteresse lenger. I stedet for å bare la år være år, kan vi ta vare på det. Som en ting som kan pusses og stelles. Jeg liker tanken på det, jeg.
Hva tror du?
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mona på Mora

Mona på Mora

36, Åmot

Du finner meg i skogen, blant lyng og store trær. Jeg elsker ord, og prøver å sette de etter hverandre så godt jeg kan, for å uttrykke det jeg tenker om ting og tang i livet og alt det der.

Kategorier

Arkiv

hits