Om skatt

Jeg tjener ikke så mye kroner som ung og ufør.
Likevel vil likningskontoret at jeg betaler en drøss i skatt. Av alt jeg har tjent, både på kulturskolen og som ufør, har de trukket meg 31%. Likevel får jeg restskatt på nesten ti tusen!
Noen som forstår seg på dette, eller? Jeg gjør ikke det, og jeg blir så fortvilet, for nok en gang skatter de i tillegg på avkastning etter en erstatning, og jeg har fått klar beskjed fra en finanspolitiker at de har en lov som sier at man ikke skal skatte på avkastning når pengene kommer fra erstatning. Kanskje det ikke er så veldig mye for dem, men for meg er det en god del, og det betyr en god del.
Hvert år må jeg klage, og hvert år får jeg til svar at jeg må skatte, for de kan ikke se det er feil, og så må jeg nok en gang sende inn vedtakene på erstatninga for at de skal se pengene kommer derfra, og så kanskje godtar de det.
I fjor orket jeg ikke å klage. Noe de antagelig håper på hvert år, og derfor fortsetter de.
Jeg har ikke overskudd til å gå en runde eller to, eller tre, med likningskontoret hvert eneste år.

Jeg synes det er veldig urettferdig at jeg, med min lille inntekt skal skatte over 31%. Er det veldig smålig av meg? Jeg sitter igjen med litt over 100 000 bare.
Kan ikke forstå at det er det de rødgrønne mener er rettferdighet i skattepolitikken.

skatt1


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mona på Mora

Mona på Mora

36, Åmot

Du finner meg i skogen, blant lyng og store trær. Jeg elsker ord, og prøver å sette de etter hverandre så godt jeg kan, for å uttrykke det jeg tenker om ting og tang i livet og alt det der.

Kategorier

Arkiv

hits