Om å møte gamle kjente

smil mere
Klassen fra Øren skole for meg, Børresen ungdomsskole for dem.

Det er noe med å møte gamle kjente fra så langt tilbake at vennskapet var basert på hvordan man lekte sammen. Det var ikke så mange samtaler om livet og alt det der på den tida.
Når man så møter disse lekekameratene igjen, tenker man; har vi noe felles i dag? Selvfølgelig har vi det. Vi har til felles det vi hadde den gangen.
Og det kan vi prate om. Om hvordan vi oppfattet livet og alt det der den gangen. Om hvordan vi oppfattet hverandre den gangen. Og så kan vi begynne å prate om hvordan vi oppfatter hverandre i dag.
Og alt er like morsomt å prate om, for alt er så ufarlig etter så lang tid. Det spiller ingen rolle hvem de var den gangen, eller hva de gjorde, eller ikke gjorde, for tjue år er lang tid, og barn blir voksne, tross alt.

dagfinn og jeg
Dagfinn, som var min venn, selv om jeg ikke visste det, for 23 år siden. Nå vet jeg det.

Det er en stor glede å møte gamle kjente, for man får vite noe nytt også.
Man oppdager at man har hatt venner, selv om man ikke visste om disse vennene den gangen. Som om de var skjulte venner, eller hemmelige venner, også for en selv. Og det er en god ting å tenke på, for da man trodde man hadde få, eller ingen venner, da hadde man en, i hvert fall en, men kanskje to, venner, som likte en fordi man var den man var allerede den gangen. En venn eller to som ble triste fordi man måtte flytte. En eller to flere enn de man visste var vennene sine.

else og jeg
Else og jeg. Det sier egentlig det meste.

Å møte gamle kjente, er å møte nye kjente, når det er gått så mange år.
Man husker inntrykk, og opplevelser, og får nye inntrykk, og nye opplevelser.
Og om man er heldig, får man tilbake de gamle vennene i de nye, som man allerede har møtt.

Tusen takk, folkens, dere er herlige. Håper vi ses igjen snart.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Mona på Mora

Mona på Mora

36, Åmot

Du finner meg i skogen, blant lyng og store trær. Jeg elsker ord, og prøver å sette de etter hverandre så godt jeg kan, for å uttrykke det jeg tenker om ting og tang i livet og alt det der.

Kategorier

Arkiv

hits